Logische oplossingen...


Luisteren naar de klant, wensen vertalen en oplossingen zoeken die vaak 'buiten de eigen box' liggen, heeft geleid tot milieu-vriendelijke en efficiënte aandrijvingen 'op maat'.


Voor de scheepvaart:

De roots van D&A® electric liggen in de scheepvaart. Inmiddels hebben we een toonaangevende positie binnen deze markt weten te realiseren. De ontwikkeling van de frequentie geregelde diesel-elektrische aandrijflijn is een logisch gevolg geweest van onze ruime ervaring met de meest uiteenlopende aandrijvingen. Het D&A® Eprop concept vertaalt zich in een optimaal brandstof-rendement en een ongeëvenaarde stuwkracht / vermogens verhouding.


Voor offshore & havens:

Al enige jaren zorgt D&A® electric voor aandrijvingen op maat voor bijvoorbeeld het aansturen van diverse pompinstallaties in de offshore. De intelligente regeling zorgt ervoor dat de opgenomen energie automatisch wordt afgestemd op het te verpompen medium, de intredesnelheid en de af te leggen afstand. Frequentie geregelde aandrijvingen worden daarnaast veelvuldig gebruikt in kranen, lieren en thrusters.


Voor de industrie:

Frequentie geregelde aandrijvingen worden toegepast in een veelvoud aan industriële processen en apparaten in de industrie. Bijvoorbeeld voor het regelen van het toerental van ventilatoren via de motor. Dit zorgt ervoor dat de benodigde luchtstroom nooit groter is dan nodig. Een bijkomstig voordeel van deze uitvoering is de reductie van het geluidsniveau. Andere toepassingen binnen de industrie zijn: transportbanden, testbanken en vacuümtanks.

Oplossingen voor de scheepvaart

Het Eprop-systeem is een frequentiegeregelde diesel-elektrische aandrijving die het mogelijk maakt dat een normaal binnenvaartschip tot wel 40% minder brandstof verbruikt zonder ook maar iets aan snelheid te verliezen. Dit resultaat wordt bepaald door op een andere manier te kijken naar het hele schip, zijn normale vaargedrag en de gewenste snelheid. De voortstuwingstrein wordt hierop afgestemd en blijkt dan een veel gunstiger brandstofrendement te behalen.

Lees verder

 


 

Meer weten?

Wilt u meer informatie? Heeft u vragen over de mogelijkheden in úw specifieke situatie? Neem gerust contact met ons op. Wij brengen u graag op efficiënte ideeën.

Brouwerstraat 28    2984 AR   Ridderkerk   The Netherlands
tel.: +31 (0)180 419001   fax: +31 (0)180 419707   e-mail: info@da-electric.nl