Lopende projecten

 

Bouw nieuwe generatie vrachtschip gestart op de Gelibolu Shipyard in Turkije en Holland Shipyards Group


De bouw van een nieuwe generatie vrachtschip, ontwikkeld door Conoship International Projects (CIP), is gestart op de Gelibolu Shipyard in Turkije. Dit innovatieve, dieselektrische en milieuvriendelijke vrachtschip van 3600 tdw is geschikt voor kust- en riviervaart. Dit schip kan worden beschouwd als de nieuwe standaard voor kruiplijncoasters. Wij, D&A Electric, zijn trots een bijdrage te mogen leveren aan dit ultra-brandstofzuinige vrachtschip.


Mede dankzij het doordachte dieselelektrische aandrijfsysteem van D&A Electric zal het brandstofverbruik van dit schip het beste in haar klasse zijn. Afhankelijk van de vaarroute zal het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot jaarlijks met ongeveer 10% verminderen.
Het ontwerp van het schip is in hoge mate toekomstbestendig. Bovendien wordt de omschakeling naar toekomstige brandstoffen vergemakkelijkt door een slimme indeling.De ceremoniƫle start van de Gelibolu Shipyards bouwnummer NB60 vond plaats op 24 november jl. in Turkije.

Binnenkort gaan meerdere van deze 3600 tdw dieselelektrisch aangedreven vrachtschepen in productie bij het Nederlandse bedrijf Holland Shipyards Group, ook uitgevoerd met het aandrijfsysteem van D&A Electric.NIOZ onderzoeksschip RV Wim Wolff


Na een zorgvuldige aanbestedingsprocedure heeft het bestuur van de NWO-I Stichting de bouw van onderzoeksschip Wim Wolff gegund aan Thecla Bodewes Shipyards. Dit onderzoeksschip vervangt de RV Navicula en is het eerste nieuwe schip van de nationale onderzoeksvloot. De schepen worden beheerd door National Marine Facilities (NMF) bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ).


De filosofie van het schip, met de ontwikkeling van duurzaam diesel-elektrisch Power Management Systeem van D&A Electric met een lithiumvrij accupakket, zorgt ervoor dat het schip bij oplevering minimale uitstoot heeft. Bovendien is het schip zonder ingrijpende verbouwingen eenvoudig aan te passen aan nieuwe technologieƫn en energiebronnen.

Bekijk ook


 

4 D&A® Multidrive systemen voor Ferus Smit

 

D&A Electric heeft opdracht ontvangen voor 4 multidrive systemen voor Ferus Smit.

Recent mochten wij het tweede systeem afleveren.

Wij danken Ferus Smit voor het in ons gestelde vertrouwen.

 
  

Vertom Joy

 

In opdracht van Thecla Bodewes Shipyards zal D&A Electric de elektrische voortstuwingsinstallatie leveren voor een toekomstbestendige coaster bestemd voor Vertom.
Meer informatie volgt later.
 

Scintilla Maris

 

Daarnaast zijn wij verheugd te kunnen melden dat D&A Electric betrokken is bij een project van Damen Maaskant Shipyards Stellendam: HD-23 Vertrouwen wordt momenteel omgebouwd tot een prachtig jacht genaamd Scintilla Maris. 

  
 

Brouwerstraat 28    2984 AR   Ridderkerk   The Netherlands
tel.: +31 (0)180 419001   fax: +31 (0)180 419707   e-mail: info@da-electric.nl