Scheepvaart


Aandrijftechniek op maat binnen de scheepvaart betekent dat de vermogensvraag eenvoudig afgestemd kan worden op wisselende beladingsgraden, op voor- en tegenstroom, op het waterpeil, etc. Het betekent ook dat er voor boegschroef-aandrijving, ladingpompen en andere verbruikers geen extra vermogen geïnstalleerd hoeft te worden.


Het principe is kostenefficiënt toe te passen in zowel nieuwbouwschepen als in bestaande schepen. Door in plaats van één grote hoofdmotor, een net van twee of meer kleinere generatorsets te installeren, kan bij een wisselende vermogensvraag voor een andere generatorcombinatie gekozen worden. Indien gewenst kan dit ook volledig geautomatiseerd worden. De besturing van het power-managementsysteem zorgt voor de interactie.


De voordelen voor de scheepvaart op een rij:

· optimaal brandstofrendement

· ongeëvenaarde stuwkracht/vermogens verhouding

· betere manoeuvreerbaarheid en snellere acceleratie

· boegschroef, pompen, boordnet e.d. zijn ‘aangesloten’

· het systeem vereist weinig onderhoud

· elektrische machines zijn gemakkelijk in te bouwenVoorbeeld: Motortankschip Amulet


Ecotanker met een schoon geweten.

De Amulet is mede dankzij de door D&A®Electric geïnstalleerde diesel-elektrische aandrijving momenteel het groenste en meest duurzame binnenvaarttankschip van Nederland. De Amulet verbruikt aanzienlijk minder energie dan conventioneel aangedreven schepen en stoot daardoor 32% minder CO2 uit.

 


 

Meer weten?

Wilt u meer informatie? Heeft u vragen over de mogelijkheden in úw specifieke situatie? Neem gerust contact met ons op. Wij brengen u graag op efficiënte ideeën.

Brouwerstraat 28    2984 AR   Ridderkerk   The Netherlands
tel.: +31 (0)180 419001   fax: +31 (0)180 419707   e-mail: info@da-electric.nl