Industrie


Ook in de industriële sector is nog veel winst te behalen op aandrijfgebied. Complexe processen bestaan vaak uit een aantal gekoppelde one-off productiemiddelen die door de leverancier voorzien worden van een eigen aandrijving. Prima voor het product zelf maar helaas vaak een stoorzender in het complete proces. Een goed voorbeeld hiervan zijn de talloze in complete productieprocessen geïntegreerde transportbanden. Een zwaarbeladen transportband moet bijvoorbeeld heel anders opgestart en aangedreven worden dan een lege band. De specialisten van D&A® electric zorgen voor een aandrijving die past bij de variaties in beladingsgraad én optimaal geïntegreerd is in het onderliggende proces.

 

De voordelen voor de industrie op een rij:

· optimalisering van de processen

· aanzienlijke besparingen in energieverbruik

· compensatie voor veranderende procesvariabelen

· minder stootbelastingen

· variabele snelheden/toerentallen

· geringere onderhoudskosten

Voorbeeld: Vacuümpomp-aandrijving


Vuil- en wateropzuigers en andere vacuümtanks staan nog vaak vast op vrachtwagens en werken via een aftak van de vrachtwagenmotor. D&A® electric koppelde de vacuümpompen van een groot schoonmaakbedrijf los van de vrachtwagens en voorzag elke pomp van een eigen elektrische aandrijving. De vrachtwagen hoeft nu alleen nog maar de trekker met de daarop gemonteerde vacuümtank op de plaats van bestemming af te leveren. De besparingen op het vrachtwagenpark én op het energieverbruik zijn aanzienlijk.

 


 

Meer weten?

Wilt u meer informatie? Heeft u vragen over de mogelijkheden in úw specifieke situatie? Neem gerust contact met ons op. Wij brengen u graag op efficiënte ideeën.

Brouwerstraat 28    2984 AR   Ridderkerk   The Netherlands
tel.: +31 (0)180 419001   fax: +31 (0)180 419707   e-mail: info@da-electric.nl