Offshore & havens


Aandrijftechniek op maat binnen de offshore en havens betekent bijvoorbeeld dat bij een stilliggend vaartuig een groot voordeel op brandstofverbruik behaald kan worden doordat traditionele dubbelingen onnodig zijn dankzij ons DP-2 systeem met gekoppelde netten.


Met name binnen de offshore-sector en het havenbedrijf is nog veel winst te behalen op aandrijfgebied. Complexe processen bestaan vaak uit een aantal gekoppelde one-off productiemiddelen die door de leverancier voorzien worden van een eigen aandrijving. Prima voor het product zelf maar helaas vaak een stoorzender in het complete proces. De specialisten van D&A® electric zorgen voor een aandrijving die past bij de vraag én optimaal geïntegreerd is in het onderliggende proces.

 

De voordelen voor offshore en havens op een rij:

· optimalisering van de processen

· aanzienlijke besparingen in energieverbruik

· milieuvriendelijk alternatief voor bestaande technieken

· minder stootbelastingen

· variabele snelheden/toerentallen

· geringere onderhoudskosten

 


Voorbeeld: Pilot Station Vessel 'Polaris'


De 'Polaris' is de eerste in een reeks van drie loodsvaartuigen die worden gebouwd voor het Loodswezen. De zogeheten ‘stationsvaartuigen’ liggen permanent op zee en zijn de spil in het logistieke proces van het aan boord brengen en afhalen van de registerloodsen. De nieuwe loodsvaartuigen worden door twee hoofdelektromotoren en zes motoren dieselelektrisch aangedreven. Hierdoor kan tijdens normale stationsoperaties gebruik worden gemaakt van een sterk gereduceerd vermogen.  

Meer weten?

Wilt u meer informatie? Heeft u vragen over de mogelijkheden in úw specifieke situatie? Neem gerust contact met ons op. Wij brengen u graag op efficiënte ideeën.

Brouwerstraat 28    2984 AR   Ridderkerk   The Netherlands
tel.: +31 (0)180 419001   fax: +31 (0)180 419707   e-mail: info@da-electric.nl